Lage rugklachten

Lage rugklachten komen in Nederland veel voor. In een bevolkingsonderzoek bij mensen van 25 jaar en ouder bleek lage rugklachten de meest genoemde klacht van alle klachten van het bewegingsapparaat. In verreweg de meeste gevallen wordt er bij beeldvormend onderzoek geen relevante lichamelijke afwijking gevonden.

Rugklachten zijn lastig en vervelend en kunnen uw humeur er onder laten lijden. Ook het dagelijks leven kan er doro worden belemmerd, zoals het doen van het huishouden, uw werk en andere activiteiten als sporten, winkelen, uitgaan of tuinieren. In de meeste gevallen gaan rugklachten vanzelf over. Lukt het niet om zelfstandig tot herstel te komen, zoek dan hulp bij de huisarts of een oefen- of fysiotherapeut.

De therapeuten van het Rug-netwerk hebben lage rugklachten als specifiek aandachtspunt, hebben hiervoor specifieke scholing gevolgd en zijn ervaren in het behandelen van rugklachten. Onze therapeuten werken binnen het netwerk samen te aanzien van het thema rugklachten, niet alleen met andere therapeuten,  maar ook met huisartsen, medisch specialisten en revalidatiecentra.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Privacy mededeling: De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw bericht te beantwoorden. Uw gegevens worden nergens opgeslagen. Na het beantwoorden van uw bericht, en eventuele bijbehorende correspondentie via de mail, worden uw naam en mailadres verwijderd.