Veelgestelde vragen 

FAQ Patiënt:

Waar kan ik een netwerktherapeut bij mij in de buurt vinden?
Op de website vindt u onder het kopje “ Aangesloten praktijken” per regio welke praktijken zijn aangesloten bij het Rug-netwerk.  Hier kunt u zoeken in welke aangesloten praktijk het dichtst bij u in de buurt is.

De therapeut waar ik normaal altijd naar toe ga is niet aangesloten bij het Rug-netwerk, maar zegt dat hij heel goed rugklachten kan behandelen. Waarom zou ik naar een Rug-netwerk therapeut gaan?
Elke therapeut vindt van zichzelf dat hij / zij prima rugklachten kan behandelen. In veel gevallen is dat ook zo. Maar als we de cijfers over het steeds terugkeren van rugklachten of van het chronisch worden van rugklachten bekijken, schrikken we daar van. Een Rug-netwerk therapeut wordt continue geschoold in het optimaal behandelen van mensen met rugklachten, zodat uw rugklachten na behandeling zijn verdwenen, verminderd, of soms dat u ondanks uw klachten uw dagelijks leven optimaal kunt invullen met werk, sport en hobby’s. Ook leert u hoe u optimaal voor uw rug kunt zorgen, zodat klachten minder snel terugkeren, en als ze terug keren wat u er zelf aan kunt doen.

FAQ verwijzer:

Wat is de meerwaarde van een Rug-netwerk therapeut ten opzichte van een “gewone” Oefen-, fysio-, of manueel therapeut?
Een Rug-netwerk therapeut wordt continue geschoold in de laatste wetenschappelijke inzichten. We ontwikkelen onze eigen protocollen en zorgproducten en scholen de Rug-netwerk therapeuten hier in. Daarnaast worden de Rug-netwerk therapeuten gevisiteerd om daarmee te bewijzen dat ze volgens het protocol en de zorgproducten werken, en zo de kwaliteit te borgen. Als u uw patiënt naar een Rug-netwerk therapeut verwijst, kunt u er van op aan dat de patiënt biopsychosociaal wordt behandeld. We promoten een actieve behandeling, waarbij de patiënt zelfmanagement leert om gezond met zijn / haar rug te blijven omgaan, en zodoende recidieven en chroniciteit voorkomen.

Hoe kan ik een patiënt het beste verwijzen naar een Rug-netwerk therapeut?
Uw patiënt heeft geen specifieke verwijzing nodig om naar een Rug-netwerk therapeut te gaan. Echter, als u een patiënt naar ons wil verwijzen, kunt u gebruik maken van onze verwijsblokken. Die kunt u aanvragen bij het secretariaat op info@rug-netwerk.nl, of telefonisch op 06-17077071. Tevens kunt u daar flyers aanvragen om aan uw patiënten mee te geven. Hierop staat ook hoe en waar uw patiënt een Rug-netwerk therapeut in de buurt kan vinden.

Is de regio waar u werkzaam bent nog niet aangesloten bij het Rug-netwerk? Het Rug-netwerk wil graag uitbreiden. Samen met u en een geïnteresseerde praktijk voor Oefen-, fysio-, of manueel therapie kunnen we dan een netwerk in uw regio vorm geven.

FAQ therapeut:

Hoe kan ik lid worden van het Rug-netwerk?
U kunt het inschrijfformulier downloaden van de website, en hier. Als u deze invult en ondertekend opstuurt, zullen we de praktijk inschrijven. Na uw inschrijving ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om te kunnen werken volgens ons protocol en onze zorgproducten. Het is handig als u voor aanmelding een informatie bijeenkomst kunt bijwonen. Daarin wordt u uitgebreid geïnformeerd over wat u kunt verwachten van het Rug-netwerk, en ook wat het Rug-netwerk van u als therapeut verwacht.

Wat is de meerwaarde voor aansluiting bij het Rug-netwerk?
Het Rug-netwerk houdt de vakliteratuur bij en verwerkt dat in het protocol en de zorgproducten, zodat u tijd overhoudt voor andere zaken. Daarnaast kunt u geaccrediteerde scholingen volgen die lager in kosten zijn dan gebruikelijke scholingen, en meestal bij u in de buurt. Door geregistreerd te staan als Rug-netwerk therapeut ontvangen KNGF leden jaarlijks 6 accreditatie punten voor deelname aan een kennisnetwerk. U neemt deel aan visitatierondes. En uiteraard staat er een heel PR pakket klaar dat u kunt gebruiken om uw praktijk te promoten.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Privacy mededeling: De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw bericht te beantwoorden. Uw gegevens worden nergens opgeslagen. Na het beantwoorden van uw bericht, en eventuele bijbehorende correspondentie via de mail, worden uw naam en mailadres verwijderd.