Wat is de meerwaarde van het netwerk?

Lage rugklachten komen in Nederland veel voor. In een bevolkingsonderzoek bij mensen van 25 jaar en ouder bleek lage rugklachten de meest genoemde klacht van alle klachten van het bewegingsapparaat. In verreweg de meeste gevallen wordt er geen lichamelijke afwijking gevonden. Dit herkent u ongetwijfeld uit uw dagelijks praktijk.

Gelukkig gaan de klachten bij uw meeste patiënten vanzelf weer over, na het advies in beweging te blijven, eventueel in combinatie met tijdelijke pijnstilling. Veel te vaak echter recidiveren rugklachten of worden chronisch. In dat geval is een biopsychosociale benadering nodig om blijvendleed voor uw patiënt te voorkomen.

Door verwijzing naar een Rug-netwerk therapeut kunt u er van op aan dat uw patiënt volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten wordt behandeld. Dat houdt in dat de patiënt inzicht krijgt in zijn / haar klachten en de in stand houdende factoren, en hier op adequate wijze mee om leert gaan zodat de klachten verdwijnen, verminderen, of dat de patiënt met resterende klachten optimaal kan functioneren in zijn / haar ADL.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Privacy mededeling: De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw bericht te beantwoorden. Uw gegevens worden nergens opgeslagen. Na het beantwoorden van uw bericht, en eventuele bijbehorende correspondentie via de mail, worden uw naam en mailadres verwijderd.