Lage rugklachten

Bij de keuze van het onderwerp voor aspecifieke lage rugklachten is van doorslaggevend belang geweest dat een aanzienlijk percentage van de patiënten die naar fysio- en oefentherapie wordt verwezen, bestaat uit patiënten met aspecifieke lage rugklachten (bijvoorbeeld in 2008 27% van alle patiënten bij de fysiotherapeut en bij oefentherapie 32% van alle patiënten.(LESA aspecifieke lage rugpijn 2008)

Chronische aspecifieke lage rugklachten vormen een groot maatschappelijk probleem als gevolg van medische kosten, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Behandeling in de subacute fase gericht op preventie van chronische aspecifieke lage rugklachten levert een belangrijke bijdrage aan de reductie van dit probleem. Een betere multidisciplinaire samenwerking en communicatie (tussen 1e en 2elijns- en bedrijfsgeneeskundige zorg) als ook het bevorderen van deskundigheid leiden tot gezondheidswinst bij deze patiënten, reductie van de kosten en vermindering van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

De initiatiefnemers hebben in de voorloper van dit project een gezamenlijke visie en samenwerkingsafspraken ontwikkeld.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Privacy mededeling: De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw bericht te beantwoorden. Uw gegevens worden nergens opgeslagen. Na het beantwoorden van uw bericht, en eventuele bijbehorende correspondentie via de mail, worden uw naam en mailadres verwijderd.