De behandeling

De juiste zorg, op de juiste plaats en op het juiste moment. Het netwerk biedt in Noord Holland goede zorg voor rugklachten bij u in de buurt. De behandeling is gericht op het verbreden van uw kennis over uw rugklachten met als doel de zelfredzaamheid te verhogen.

De behandeling wordt individueel afgestemd op uw persoonlijke situatie en is afhankelijk van de doelen die samen met u worden gesteld. Oefentherapie wordt in de meeste gevallen ingezet eventueel ondersteund door de therapeut uitgevoerde manuele verrichtingen. Bij langdurige rugklachten staat de gedragsmatige aanpak in de behandeling centraal. Het programma zal bestaan uit:

 • Inzicht verkrijgen in het ontstaan van uw klachten en uw reactie op pijn;
 • Adviezen ten aanzien van uw dagelijkse bewegingen en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden of sport;
 • Oefentherapie.
 • Indien noodzakelijk manuele therapie en/of massage.

Het is belangrijk dat u zelf actief deelneemt aan de behandeling en de adviezen van de therapeut opvolgt. Alleen op deze wijze kunt u sneller genezen. Centraal staat dat bewegen goed is voor uw rug.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Privacy mededeling: De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw bericht te beantwoorden. Uw gegevens worden nergens opgeslagen. Na het beantwoorden van uw bericht, en eventuele bijbehorende correspondentie via de mail, worden uw naam en mailadres verwijderd.